Sök

03 maj 07.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats.

22:22 Kyrkbytorget, Göteborg, olaga hot, grovt vapenbrott, våldtäkt samt ringa narkotikabrott. En kvinna ringer in till polisen och uppger att en man har riktat ett vapen mot kvinnans kompis och hotat henne samt tvingat henne till en sexuell handling. Mannen lokaliseras till en lägenhet i närheten och insatsstyrkan tillkallas. Mannen som är i 20-årsåldern grips och det genomförs husrannsakan i lägenheten och källare. Anmälan skrivs på olaga hot, grovt vapenbrott, våldtäkt samt ringa narkotikabrott.

23:36 Vitingsgatan, Borås, mordbrand. Okänd gärningsperson har hällt brännbar vätska på en lägenhetsdörr och därefter har personen försökt tända på. Elden har dock inte tagit sig. Ingen misstänkt person är gripen och polisen fortsätter utreda ärendet. En anmälan skrivs på mordbrand.

23:56 Södra Nybrogatan, Borås, rattfylleri. En personbil stoppas av en polispatrull. Föraren uppvisar tecken på att vara påverkad av narkotika. Föraren, som är i 30-årsåldern, medtas till stationen för ytterligare provtagning. Han misstänks även för ringa narkotikabrott innehav och brott mot knivlagen.

02:48 Skövdevägen, Tibro, rattfylleri. En personbil stoppas av en polispatrull. Föraren, en man i 60-årsåldern, misstänks vara påverkad av droger. Föraren medtas till polissationen för ytterligare provtagning. Anmälan skrivs om misstänkt drograttfylleri.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.