Sök

31 maj 08.00, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Västerbotten, ett urval av nattens polisverksamhet

Kl 02:44, Umeå

En man i 30-årsåldern misstänks ha våldtagit en kvinna på en adress i centrala Umeå. Mannen grips och ska höras efter tillnyktring. Därefter ska åklagare fatta beslut om han ska anhållas eller inte.

Ett antal utredningsåtgärder genomförs. Bland annat är platsen avspärrad (inomhus) i väntan på teknisk undersökning.

I övrigt:

Sammanfattning av polisens arbete i samband med Brännbollsyran:

Under torsdagskvällen har polispatrullerna som arbetat på plats för evenemanget överlag upplevt av berusningsnivån varit hög. Även ordningsvakter har tvingats avvisa cirka ett 60-tal besökare som varit allt för berusade. Ett antal ungdomar under 18år har omhändertagits och skjutsats hem av polis till sina vårdnadshavare på grund av berusning. Detta var möjligt genom att vårdnadshavarna var duktiga på att svara i sina telefoner när patrullerna behövde kontakta dem. 

Trots den höga berusningsnivån upplever polispatrullerna att stämningen varit god och de allra flesta besökare har upplevts positiva och glada. Ett fåtal brott har anmälts gällande bland annat misshandel och sexuellt ofredande. Utredningsläget ser gott ut då misstänkta har kunnat identifieras i de flesta ärendena som anmälts. 

Inför Brännbollsyrans kommande dagar önskar vi att de vårdnadshavare som har ungdomar som vistas på evenemanget fortsätter finnas anträffbara via sina telefoner. Detta skapar förutsättningar för polisen att kunna frigöra personal för att finnas på plats vid festivalen och dess närområde. Därigenom kan vi jobba med en hög tillgänglighet och synlighet för de personer som vistas i området för att evenemanget skall upplevas som en trygg och säker plats.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.