Sök
Uppdaterad 31 maj 15.28

31 maj 10.42, Trafikolycka, personskada, Motala

En trafikolycka med en lastbil och en personbil på riksväg 34.

10:32 inkommer larm om en trafikolycka med en lastbil och en personbil inblandad. Platsen är riksväg 34, strax norr om akvedukten under Göta Kanal. Vägen är helt blockerad då lastbilen hamnat tvärs över båda vägbanorna. En person är fastklämd i personbilen. Räddningstjänst, ambulans och polis arbetar på platsen.

11:05 Vägen kommer vara avstängd en längre stund då båda fordonen måste bärgas. Trafiken leds om via Borensberg. En kvinna, föraren av personbilen, har fått allvarliga skador i olyckan.

12:43 Kvinnan har förts till sjukhus med ambulans. En förundersökning gällande grov vårdslöshet i trafik har inletts och båda fordonen tas i beslag. Ingen person har delgivits misstanke om brott. Vägen är fortfarande avstängd och det finns inte någon prognos för när den kan öppnas igen.

15:25 Föraren av personbilen, en kvinna i 55-årsåldern, har avlidit. Närmast anhöriga har underrättats om dödsfallet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.