Sök
Uppdaterad 31 maj 20.03

31 maj 18.09, Ordningslagen, Göteborg

Ett hundratal personer demonstrerar vid Brunnsparken.

Initialt kunde inte trafik passera platsen. Polisen gav deltagarna en ordningshållande befallning om att flytta sig till annan plats. Detta hörsammandes och demonstrationen bedöms i nuläget inte orsaka några trafikstörningar. Polis finns på plats för att säkerställa att deltagarna ges möjlighet att använda sig av sin grundlagsskyddade yttrandefrihet, samt att det sker under ordnade former. Demonstrationen är icke tillståndsgiven.

Uppdatering klockan 19:11
Polisen har en större resurs på plats som bland annat jobbar med att minimera trafik- och ordningsstörningar kopplade till demonstrationen. De individer som begår brott under opinionsyttringen kommer polisen att ingripa mot och rapportera. Åtminstone en person har, i enlighet med Polislagen paragraf 13, avlägsnats till annan plats. 

Uppdatering klockan 20:03
Opinionsyttringen har klingat av och polisen avslutar sin insats. En anmälan om brott mot ordningslagen upprättas. Anmälan avser den icke tillståndsgivna allmänna sammankomsten. Det finns ingen misstänkt i ärendet. Under demonstrationen har polisen gett flera ordningshållande befallningar. Dessa har hörsammats. Polisen har avlägsnat en person till annan plats i samband med insatsen.  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.