Sök

04 maj 08.14, Sammanfattning natt, Örebro län

Nedan följer en sammanfattning av natten.

Örebro

22.23: En person som bor i de västra delarna av Örebro ringer in med anledning av att denne fått ett fönster till sin bostad krossad av en sten. Det upprättas en anmälan om skadegörelse.

01.18: Det skrivs en anmälan om misshandel i centrala Örebro med okänd gärningsperson efter att en man i 30-årsåldern ska ha blivit slagen i ansiktet. Mannen kunde själv ta sig till akuten för att kontrollera sina skador.

02.11: Polisen kallas till Brickebacken med anledning av en fullt utvecklad brand i ett lägenhetshus. En man i 70-årsåldern räddas ur den brinnande lägenheten och blir förd till sjukhus. Räddningstjänsten släcker branden och det upprättas en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

03.26: Det kommer in samtal om att några personer går och slår på bilar på Öster. En patrull åker till platsen men ingen person kan anträffas men det skrivs en anmälan om skadegörelse.

Lindesberg

00.01: Det börjar brinna i en lägenhet i Lindesberg och bostaden ska ha fått stora skador. Ingen person ska ha kommit till skada i samband med branden. Det upprättas en anmälan om försök till mordbrand.

Nora

22.25: Ett hus i Nora började under fredagskvällen att brinna och det gick inte att rädda. Polisen skriver en anmälan om skadegörelse genom brand.

Karlskoga

01.11: En personbil stoppas för kontroll och föraren, en man i 25-årsåldern, blir misstänkt för grovt rattfylleri och får sitt körkort samt bilnycklar omhändertagna.

Under natten har patrullerna också genomfört fler person- samt fordonskontroller och fått åka på ärenden som inte lett till någon brottsanmälan. Det har också kommit in flera samtal om högt spelande musik från bilar runtom i länet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.