Sök

05 maj 07.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats.

00:27 Göteborg, rån: En kille i nedre tonåren rånades på sin elsparkcykel vid en skola i Näset. Patrull letar efter gärningsmannen och elsparkcykeln vid skolan, utan resultat. En anmälan om rån upprättas.

02:41 Tjörn, trafikbrott: En berusad man har kört in en traktor på en gräsmatta i Skärhamn. Mannen har även kört in i ett elskåp. Patrull kommer till platsen, men mannen är inte kvar. Traktorn tas i beslag och en anmälan om tillgrepp av fortskaffningsmedel, smitning från trafikolycka samt vårdslöshet i trafik upprättas. Gärningsmannen okänd.

03:44 Trollhättan, rån mm: Två män och en kvinna grips efter ett kortare förföljande med bil och därefter med hundpatrull. De misstänks för att ha rånat och misshandlat en man och sagt till honom att han ska betala 4 000 kronor till de misstänkta rånarna. Männen är i 20- respektive 25-årsåldern och kvinnan i 20-årsåldern. De misstänks för misshandel, försök till utpressning, rån samt vårdslöshet i trafik.

04:01 Göteborg, brand: En personbil brinner på en parkering i Gårdsten. En bil parkerad i närheten ska ha fått brandskador. Tre personer har setts på platsen, men inga misstänkta kan gripas. En anmälan om skadegörelse genom brand upprättas.

04:28 Partille, brand: Räddningstjänst, ambulans och polis larmas till en fullt övertänd lägenhet på Galoppvägen. Lägenhetsinnehavaren kunde själv ta sig ut och larma. Mannen misstänks för allmänfarlig ödeläggelse efter att ha berättat att han sprayat med insektssprej i lägenheten och därefter använt en elektrisk flugsmälla, vilket gjorde att det tog eld inne i lägenheten.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.