Sök
Uppdaterad 06 maj 02.56

05 maj 07.57, Övrigt, Nora

Polisen är på plats i de västra delarna av Nora kommun med anledning av ett misstänkt brott.

Med anledning av det inträffade så har polisen spärrat av vid platsen och delar omkring för att säkra eventuella spår. Samtidigt har man påbörjat en dörrknackning i området för att höra med boende om vad de har gjort för iakttagelser.

Det kommer fortsatt vara avspärrningar under dagen och allmänheten uppmanas att respektera dessa.

Om det är så att man har gjort iakttagelser som stuckit ut från det normala i området kring Bergsäng i Gyttorp så uppmanas man att kontakta polisen på 114 14 för att berätta om detta. Uppge tips i talsvaret för att kopplas rätt.

Uppdatering 12.45: Det handlar om ett grovt våldsbrott och utredningen är i ett känsligt läge vilket gör att polisen inte kommenterar mer än så i nuläget. Det är fortsatt avspärrat vid platsen och tekniker samt andra polisiära förmågor arbetar vid området för att dokumentera platsen.

Uppdatering 240506 02.30: Allmänheten har under morgon 240505 anträffat en död person och ringt 112. Polis och ambulans kommer till platsen och anträffar en avliden person. Polisen inleder en förundersökning om mord då omständigheter på platsen gör att polisen misstänker att personen bragts om livet. En stor mängd utredningsåtgärder har vidtagist under dagen, flera förhör, dörrknackning och polisens tekniker har genomfört undersökningar på platsen. Till följd av utredningsåtgärderna har flera personer blivit frihetsberövande under kvällen/natten och flera personer har senare blivit anhållna i ärendet. Polisen kommer under morgondagen vidta flera utredningsåtgärder i ärendet.

Med tanke på den pågående förundersökningen kommer inga fler kommentarer lämnas kring ärendet. Vakthavande befäl Ola Olsson

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.