Sök

06 maj 07.05, Sammanfattning kväll och natt, Hallands län

Dagens presstalesperson är på plats.

23:14 Halmstad, skadegörelse genom brand: Polis larmas till Österängsgatan där två personbilar brinner. Branden misstänks vara anlagd och en anmälan om skadegörelse genom brand upprättas. Platsen har spärrats av för teknisk undersökning.


02:56 Halmstad, grov mordbrand: SOS larmas om en bilbrand på Golfbanevägen. Bilen är övertänd när räddningstjänst och polis kommer till platsen. Branden sprider sig sedan till en närliggande bostadsfastighet. Personerna som befinner sig i huset kan ta sig ut på egen hand, ingen av dem uppges ha kommit till fysisk skada. Omkring klockan 04 har räddningstjänsten lyckats släcka det mesta av branden. Vid samma tidpunkt bedöms spridningsrisken som låg. Bilen och en carport ska ha totalförstörts i branden. Bostadsfastigheten har materiella skador, oklart hur omfattande. Polisen har inlett en förundersökning gällande grov mordbrand. Det finns för närvarande ingen misstänkt i ärendet. En teknisk undersökning ska genomföras på platsen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.