Sök

06 maj 07.30, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet 22:00-07:00

22:12, Trafikbrott, Vilhelmina

Polisen stoppar en moped som man misstänker är trimmad. Föraren av mopeden, en tonårspojke, misstänks för olovlig körning. Anmälan upprättas och mopeden tas i beslag. Polisen kontaktar pojkens föräldrar.

03:06, Brand, Nordmaling

Polis och räddningstjänst larmas om en villabrand. Man åker till adressen. Två personer ska ha vistats i fastigheten, de ska ha andats in rök och förs till sjukvård. Villan är övertänd och släckningsarbete pågår på morgonen. Polisen håller förhör med vittnen och de två inblandade personerna. Det är inte tydligt vad som startat branden. Den har inneburit fara för liv och hälsa samt orsakat skada på egendom, därför rubriceras den som mordbrand. När släckningsarbetet är färdigt kommer polisen att spärra av platsen och utreda vad som kan ha orsakat branden.

Under natten har tre viltolyckor rapporterats in till polisen ledningscentral. De har inträffat på Lantmannagatan, Sunnanå, och Länsväg 855, Myckle, båda i Skellefteå kommun, samt på riksväg 92 i Älgsjö. Åsele. Inga personskador finns rapporterade.  

Polisen har också kontrollerat ett antal personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.