Sök
Uppdaterad 08 maj 10.24

07 maj 07.48, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet

21:52, Brand, Skellefteå

Polis och räddningstjänst larmas om en villabrand. När man kommer till platsen är villan övertänd. Det finns i nuläget inga bekräftade uppgifter om personskador. Polisen spärrar av platsen och håller förhör med vittnen.  Det är inte tydligt vad som startat branden. Den kan ha inneburit fara för liv och hälsa samt orsakat skada på egendom, därför rubriceras den som mordbrand. Anmälan upprättas. Under dagen kommer polisen fortsatt utreda vad som kan ha orsakat branden.

Uppdatering klockan 10:37

Två personer, en man och en kvinna, saknas efter branden. Anhöriga är informerade om situationen. Brandplatsen är fortfarande mycket varm. Under dagen kommer räddningstjänsten arbeta med att kyla ned platsen så att en noggrann teknisk undersökning sedan ska kunna genomföras. Inga fler upplysningar i ärendet kan lämnas för närvarande.

Uppdatering 8 maj kl 10:24

Under dagen kommer polisens tekniker arbeta vidare. Platsen är fortfarande mycket varm, därför har delar av den brandhärjade fastigheten ännu inte kunnat undersökas. Det finns ingen mer information att lämna i nuläget. 

Polisen har också kontrollerat ett antal personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.