Sök

07 maj 07.50, Sammanfattning natt, Jämtlands län

Ett urval av nattens polisverksamhet 22:00-07:00

01:25, Brand, Östersund

Polis och räddningstjänst larmas om en brand i ett flerfamiljshus. Det ska brinna från taket på huset. När man kommer till platsen hjälper polisen räddningstjänsten att evakuera boende i huset. Två personer, en man och en kvinna i 70-årsåldern, hittas avlidna i samband med branden. Anhöriga är underrättade. Tre personer, en kvinna i 35-årsåldern och två minderåriga barn, förs till sjukvård efter att ha andats in rök. Polisen upprättar en anmälan gällande grov allmänfarlig vårdslöshet och grovt vållande till annans död. Det finns ingen misstänkt gärningsman. Under dagen kommer polisen fortsatt arbeta med att utreda vad som kan ha orsakat branden.

Under natten har tre viltolyckor rapporterats in till polisens ledningscentral. De har skett på E14 Björnänge och Länsväg 321, Hallen, båda i Åre, samt på E45/Kringlanvägen i Bergs kommun.

Polisen har också kontrollerat ett antal personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.