Sök

07 maj 10.12, Olovlig körning, Västerås

En man i 75-års åldern rapporterades för grov olovlig körning två gånger inom tre timmar.

En polispatrull kontrollerade upp en personbil vars ägare saknade körkort på Tillbergavägen, i Tillbergabygden klockan 10:30.

Mannen uppgav att han inte hade vetskap om att hans körkort var omhändertaget. Föraren och bilen bärgärades på ägarens begäran till hans hemadress.

Senare klockan 13:10, visar det sig att samme man åter har tagit sin bil och åkt från hemadressen. Polis påträffar mannen åter när han är ute och åker med sin bil.

Mannen rapporteras åter för grov olovlig körning och bilen togs i beslag med stöd av Trafikbrottslagens 7§.

Fakta TBL 7 (Trafikbrottslagen 7§)

7 § lagen (1951:649) om straff för vissa trafikbrott
Ett fordon som har använts vid brott enligt denna lag får förklaras förverkat, om det behövs för att förebygga fortsatt sådan brottslighet och förverkande inte är uppenbart oskäligt.

Detsamma gäller annan egendom som har använts som hjälpmedel vid brott enligt denna lag.

Om någon har gjort sig skyldig till olovlig körning, rattfylleri eller grovt rattfylleri ska det vid bedömningen av om förverkande behövs för att förebygga fortsatt brottslighet särskilt beaktas om gärningsmannen tidigare har gjort sig skyldig till sådan brottslighet.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.