Sök
Uppdaterad 08 maj 17.53

08 maj 15.26, Trafikolycka, Orust

På länsväg 160 är en personbil och en buss inblandade i en olycka.

Skadeläget är för närvarande oklart, polis är på väg fram till platsen. 

Uppdatering klockan 16.23: Polis är på plats. Samtliga personer som färdats i bussen har kunnat ta sig ut på egen hand och uppges vara oskadda. Föraren av personbilen förs till sjukhus med ett skadat ben, vaken och talbar. Skadorna ska inte vara livshotande. 

Uppdatering klockan 17.20: Enligt vad som framkommit hitills har personbilen, av okänd anledning, kommit över på fel sida vägbanan och därefter kolliderat med en skolbuss. Ett antal av de barn som var ombord, har hämtats upp på olycksplatsen av sina målsmän. En buss kommer att köra övriga elever till slutdestinationen, en skola i Lysekil. Vägen är helt avstängd för trafik under tiden som räddningstjänsten sanerar vägbanan. Polis är fortsatt på plats för att dokumentera olyckan och underlätta räddningstjänstens arbete. 

Uppdatering klockan 17.50: Föraren av personbilen misstänks vara vållande till olyckan. Händelsen kommer att utredas som vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppsskada. Något/några barn uppges ha fått mindre blessyrer. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.