Sök

10 mars 07.57, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet 22:00-07:00

Fem personer har omhändertagits enligt LOB (Lag om omhändertagande av berusade personer). En av dessa är misstänkt för ringa narkotikabrott.

23:39, Kalix

Polisen larmas om att en man ska ha varit våldsam mot en kvinna han har en relation med. Polisen åker till adressen där mannen och kvinnan befinner sig. Man håller förhör med kvinnan. Mannen grips, misstänkt för misshandel. Anmälan upprättas.

01:02, Arjeplog

En ordningsvakt i centrum larmar polisen om en berusad man som kört bil. Polisen åker till platsen och påträffar mannen, som är i 30-årsåldern. Han blåser positivt i polisens sållningsinstrument och misstänks därför för rattfylleri. Anmälan upprättas. Polisen omhändertar mannens körkort. Ärendet hanteras enligt arbetsmetoden ”snabbare lagföring”.

01:44, Piteå

Centrum, polisen stoppar en personbil. Man misstänker att föraren, en man i 30-årsåldern, är påverkad av narkotika. Han får följa med polisen för provtagning. Anmälan gällande drograttfylleri och narkotikabrott, eget bruk, upprättas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.