Sök
Stäng Meny

10 mars 08.00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats

00:01 Rattfylleri, Uddevalla
En polispatrull som skulle kontrollera en bilist tvingades inledde ett förföljande då föraren vägra stanna på polismanstecken. Händelsen startade på Parkgatan där polis uppfattat att personen kört vårdslöst och skulle kontrolleras. Föraren stannade inte på polismanstecken utan försökte fly från platsen. Efter ett kortare förföljande där polispatrullen tappade visuell kontakt med fordonet.

I närheten av Studievägen återfanns den flyende bilisten då han körde Söderut mot Bratteröd. Beslut om att använda spikmatta fattades av vakthavande befäl. Bilisten lyckades återigen undkomma polispatrull.

Polis sökte efter föraren och fordonet i området. Polis spanade efter fordonet genom både yttre och inre spaning och letade på adresser dit föraren kunde tänkas ta sig. Polis kunde hitta föraren och färden gick då mot Uddevalla.

Färden gick stundtals i höga hastigheter och över Uddevallabron. På landsväg 162 mot Lysekil fick pols stopp på föraren och fordonet. Mannen som är i 25-årsåldern kunde säkras och gripas av polispatrull. Bilen hade då körts ned i ett dike, mannen klarade sig utan skador.

Anmälningar om grovbrott mot knivlagen, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, grovt rattfylleri, narkotikabrott i överlåtelsesyfte samt narkotikabrott eget bruk upprättades. 

03:07 Mordbrand, Göteborg
Polis larmades till Sjusovaregatan där en brand startats, i en fastigheten. I närliggande fastighet fanns totalt 69 boende. En brand ska ha startats i trapphuset som även var rökfyllt. Räddningstjänsten kunde hantera branden, det uppstod misstankar om att branden var anlagt då det luktade brandfarlig vätska i trapphuset. Polis grep en man i 35-årsåldern misstänkt för mordbrand. En teknisk undersökning ska genomföras på platsen. Polis har även påbörjat dörrknackning i området. 

03:40 Mordbrand, Göteborg
En misstänkt anlagd brand upptäcktes på Amelia Jönsson gata i Göteborg. Flera lastbilar ska ha satts i brand vid adressen och branden spred sig till intilliggande företagslokaler. Räddningstjänsten kunde släcka branden. Totalt fyra lastbilar har brunnit på platsen samt delar av företagslokaler. Platsen har spärrat av platsen. Anmälan om mordbrand har upprättats.    

04:29 Grov stöld, försök till rån, Göteborg
En man blev utsatt för en grov stöld och ett försök till rån på Linnégatan. Mannen blev påhoppad av okända personer som slet av hans guldkedja därefter ska han något senare träffat ytterligare en gärningsperson som slagit målsägaren och hotat honom till att ta ut pengar från bankomat. Då kunde målsägaren ringa polisen. Polis kom till platsen och kunde hjälpa målsägaren. Mannen kördes hem av polispatrull och anmälningar om grov stöld och försök till rån upprättades. Inga gärningspersoner fanns kvar vid platsen när polis anlände. Ingen gripen i nuläget.  
     
 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.