Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 12 mars 12.35

12 mars 09.40, Försvunnen person, Östergötlands län

Man i 80-årsåldern försvunnen sedan måndag kväll.

Under måndagskvällen fick polisen kännedom om en saknad man i de västra delarna av Östergötland. Vi fick kännedom om ärendet runt klockan 21:00. Anhöriga har haft den senaste kontakten med mannen runt midnatt. Det är oklart var han då befann sig, men att han fått bensinstopp i sin bil.

Det finns en sjukdomshistorik och mannen kan behöva hjälp att kontakta anhöriga. Polisen har upprättat en anmälan om försvunnen person.

Vi har en plats i norra delen av Östergötland/södra delen av Sörmland, i ett större område runt Katrineholm, där man fått uppgift om att hans telefon gett ifrån sig position.

Polisen har under natten arbetat med patruller som försökt lokalisera bilen och haft biträde av helikopter. Detta ännu utan resultat, men arbetet pågår fortfarande. Polisen är intresserade av uppgifter om en grå Toyota.

Om du har sett mannen eller gjort andra iakttagelser som kan hjälpa oss att hitta honom är du välkommen att kontakta oss via 112.

Uppdatering 12:30: Mannen har anträffats vid liv. Han kommer att föras till sjukhus för en kontroll. Mannen ska vara vaken och talbar. Han hittades i närheten av det område där polisen tidigare fått uppgifter att telefonen ska ha funnits. Polisens räddningsinsats är därmed avslutad.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.