Sök
Uppdaterad 15 mars 15.54

14 mars 15.56, Övrigt, Karlstad

Den man som avvek från en tingsrättsförhandling i Karlstad har anträffats av polisen och blivit förd till arresten.

Uppdatering 15 mars 15.49: Den man som under torsdagen avvek efter en tingsrättsförhandling i Karlstad har under fredagseftermiddagen påträffats och blivit förd till arresten.

Mannen kunde påträffas i Kristinehamn och själva ingripandet ska ha gått lugnt till. 

Torsdag 14 mars 

En man har efter tingsrättsförhandling i Karlstad avvikit, mannen blev av tingsrätten häktad för grovt vapenbrott samt synnerligen grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.


Mannen söks av ett större antal polisresurser i Karlstad. Mannen var klädd i gröna kläder tillhörande Kriminalvården, i övrigt kan sägas att mannen är ca 185 centimeter lång och har en smal kroppsbyggnad.

Om du ser mannen kontakta polisen på 112. Har du andra uppgifter kontaktar du polisens kontaktcenter på 114 14.

Uppdatering kl.17.12:

Polisinsatsen fortgår med oförminskad styrka i centrala och runt omkring i Karlstad.

Uppdaterad kl.21.24:

Den initiala sökinsatsen efter den man i 30-årsåldern som avvek efter tingsrättsförhandling i Karlstad är avslutad.

Under kvällen har det inkommit flertalet tips som har följts upp och som kommer fortsätta sammanställas och följas upp.

Nu övergår sökandet till inre spaning samt till så kallad allmän spaning av patruller som är i tjänst.

Om du besitter information om var mannen kan befinna sig eller om du har gjort iakttagelser uppmanas ni att kontakta polisens kontaktcenter på telefonnummer 114 14. Era iakttagelser kan var den pusselbit som fattas och som medför att det pussel som polismyndigheten lägger kan slutföras.

Uppdaterad kl. 12.14:

Efter beslut av förundersökningsledare uppdateras händelsenotisen med bild på mannen som avvek under gårdagen i samband med transport efter häktningsförhandling.

Om du har information om var mannen kan befinna sig eller om du ser mannen kontaktar du polisen via 112 alternativt om informationen du besitter är av lite äldre karraktär 114 14.

Uppdatering kl. 13.08:

Värmlands tingsrätt har vid lunch i dag hörsammat åklagarens yrkande om att besluta att häkta mannen som avvek igår i sin utevaro. Mannen är nu häktad i sin utevaro för grovt vapenbrott samt lagen om brandfarliga och explosiva ämnen, grovt brott.

Mannen kommer med detta att under eftermiddagen även att bli internationellt efterlyst.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.