Sök
Stäng Meny

16 mars 08.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats.

Göteborg 23:11, misshandel/skadegörelse: En ordningsvakt griper en kvinna i 50-årsåldern utanför Nefertiti på Hvitfeldsplatsen. Hon ska ha varit vädlgit stökig och slagit mot folk med ett paraply. Hon ska även ha slagit paraplyet mot en bil. En patrull kommer till platsen och omhändertar kvinnan i enlighet med polislagen 13, störande av allmän ordning.

00:35 Åmål, inbrott: En person larmar polisen om att han ser någon gå runt i grannens källare med en ficklampa. Personen ska också ha hört en ruta krossas. Patrull kommer till platsen och kan gripa en man 30-årsåldern. Paret som bor i huset låg och sov medan inbrottet skedde. Mannen misstänks för stöld genom inbrott. En bilnyckel till en stulen bil hittas på mannen och han misstänks därför för tillgrepp av fortskaffningsmedel. I bilen hittas troligt stöldgods så han misstänks även för häleri. Dessutom hittas en kniv så brottsrubriceringen blir även grovt brott mot knivlagen. Under transporten till stationen hotar mannen polispatrullen så till listan över brott läggs hot mot tjänsteman. Mannen är nu anhållen. 

Göteborg 01:46, misshandel: En man i 65-årsåldern kommer in själv till Östras akut med knivskador. Han är vid medvetande och berättar att han har blivit knivskuren av sin sambo, en kvinna i 45-årsåldern. Kvinnan kan gripas i parets lägenhet. Hon är anhållen, misstänkt för grov misshandel.  

Göteborg 01:51, olaga hot: På en restaurang i Olskroken är en gäst hotfull. Mannen slår en käpp i bord och i andra saker. Enligt vittnesuppgifter ska mannen också ha haft en yxa med sig som han har hotat med. Mannen, som är i 50-årsåldern, lämnar restaurangen, men hittas av patrull en bit därifrån. Han misstänks för olaga hot och brott mot knivlagen. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.