Sök
Stäng Meny

17 mars 02.55, Rån, Örebro

En man i 25-årsåldern rånad av två män i centrala Örebro natten mot söndag.

Målsägaren som flytt springande efter rånet lyckades stoppa en polispatrull flera kvarter från brottsplatsen.

Han berättade för patrullen att han befunnit sig i Oskarsparken då två män, som han uppfattade var något yngre än han själv, kom fram till honom bakifrån och tryckte något vasst föremål mot han rygg samtidigt som de krävde att han skulle följa med dem till en uttagsautomat. Målsägaren vågade inte annat än att följa med männen.

De gick till uttagsautomaten vid ICA Nära på Engelbrektsgatan där då de lyckades komma åt en summa från målsägarens konto. Därefter tvingade de målsägaren att följa med dem och i en närbelägen park slog de ner honom och sparkade honom samt tog hans plånbok och mobiltelefon. Han fick inte några allvarliga skador av misshandeln.

Målsägaren lyckades dock resa sig och springa från platsen för att en stund senare träffa på en polispatrull en bra bit från brottsplatsen.

Klockan var någon gång mellan 01:45 och 02:00 då de båda männen först konfronterade målsägaren utefter Oskarsparken.

För närvarande finns det ingen misstänkt i ärendet.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.