Sök
Stäng Meny

18 mars 07.41, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet i Norrbottens län.

22:09 Drograttfylleri, Haparanda
Polisen inleder ett förföljande på en personbil vars förare inte vill stanna på polismans tecken. Några minuter senare stannar bilen och polisen får kontroll på föraren, en man. Han medtas för provtagning efter misstanke om narkotikapåverkan.

Förutom drograttfylleri och ringa narkotikabrott misstänks han även för grov olovlig körning (då han saknar behörighet att köra) samt vårdslöshet i trafik, ej stannat på polismans tecken samt brott mot knivlagen och ringa vapenbrott. Bilen togs i beslag enligt TBL7§ (trafikbrottslagen) för att förhindra fortsatt brottslighet. 

00:56 Olovlig körning, Haparanda
Polisen kontrollerar en bil i centrum där föraren visar sig sakna behörighet att köra. Anmälan upprättas gällande olovlig körning. Ärendet hanteras enligt arbetssättet "snabbare lagföring".

02:08 Drograttfylleri, Boden
Polisen inleder ett förföljande på en personbil vars förare inte vill stanna på polisens uppmaning. Kort därefter stannar bilen. Tre personer färdas i den. Föraren, en man, misstänks vara påverkad av narkotika och medtas för provtagning. Förutom drograttfylleri och ringa narkotikabrott misstänks han också för grov olovlig körning och för att inte ha stannat på polismans tecken. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.