Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 18 mars 13.51

18 mars 10.24, Trafikolycka, Eda

En frontalkrock har inträffat i Eda

SOS Alarm har beordrat ut ett flertal resurser till riksväg 61 i höjd med Grossmossen i Charlottenberg. Enligt de första uppgifterna från platsen ska två bilister ha frontalkrockat med varandra. Två personer är drabbade, men det är för nuvarande oklart skadeläge. 

Vägen är helt blockerad. Bilister uppmanas ta annan väg om möjligt.

Polis är på plats. 

Uppdatering 10.55: Det rör sig om en mycket allvarlig olycka. Vägen är avstängd i båda riktningar. Räddningstjänst, ambulans och ambulanshelikopter är på plats.

Polisen kommer skapa sig en bild av olyckan, hur den har gått till och om det finns någon brottsmisstanke. 

Uppdatering 11.24: Båda förarna är avförda med ambulans och ambulanshelikopter. Vägbanan beräknas vara avstängd i cirka två timmar ytterligare. Bilarna är tagna i beslag för teknisk undersökning. Ytterligare en tredje bilist har varit inblandad i olyckan. Den föraren ådrog sig inga skador och har lämnat platsen för egen maskin. Det ska endast ha blivit mindre plåtskador på det fordonet. 

Uppdatering 11.45: Det är fortsatt totalstopp på vägbanan. 

Uppdatering 12.33: Vägbanan kommer öppna inom kort och polisen dirigerar trafiken en stund till. Samtliga enheter från räddningstjänsten har lämnat.

Uppdatering 13.08: Ingen av förarna var påverkad vid olyckstillfället. Kollisionen ska ha inträffat i samband med en omkörning. Fortsatta utredningsåtgärder pågår. Förarna ska ha ådragit sig allvarliga, men ej livshotande skador efter bedömning från vården. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.