Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 26 mars 15.10

18 mars 12.58, Försvunnen person, Mark

Den 14 mars 2024 klockan 18.21 inkom en anmälan om en försvunnen flicka till polisen.

Klockan 18:21 den 14:e mars inkom en anmälan om en försvunnen flicka till Polisen. Anhöriga till Flickan anmälde henne försvunnen då hon inte kommit hem från skolan. Flickan går i Marks gymnasieskola och är hemmahörande i Marks kommun. Flickan sågs senast på sin skola vid 14:30 tiden den 14/3.


Polisen har med anledning av att nya utredningsuppgifter framkommit gjort en ny bedömning av försvinnandet, vilket har lett till att en förundersökning om människorov inletts. Detta då det i dagsläget inte kan uteslutas att det ligger ett brott bakom försvinnandet. Denna utredning bedrivs parallellt med sökande efter flickan som försvunnen person.

Polisen arbetar nu aktivt i sökandet efter den försvunna flickan. Vi är intresserade av iakttagelser som gjorts av henne i Skene/Kinna under torsdagen den 14/3 fram tills idag. Har någon information, eller har någon gjort iakttagelser, vänligen kontakta polisen på telefonnummer 114 14, välj tonval 8 som reserverad för tips i denna sökinsats, från och med kl 19.15.  Vid brådskande fall eller pågående iakttagelser ring 112. 

13:30 Uppdatering
Polis har tillsammans med anhöriga beslutat att gå ut med bild och signalementsuppgifter på flickan, för att öka chanserna att snabbt finna henne. 

Signalement

143 cm lång
37 kg

Hon var eventuellt klädd i:
-Mörk jacka och grå munkluvströja(hoodie), samma som på bilden
-Vinröd mössa
-Grå mjukisbyxor
-Svarta skor med rosa rand

Bilden är godkänd för publicering av anhöriga.

Kl 16.45: Om det framkommer någon ny information i ärendet kommer detta att i första hand kommuniceras via denna händelsenotis. För närvarande finns ingen ny information. 

Kl 18.30: Sökandet fortsätter i det område som bedöms som intressant, i och omkring Skene. Polisen har resurser som kommer att fortsätta sökandet under hela natten. I övrigt ingen ny information.

Polisen önskar fortfarande att man hör av sig till 114 14 om man har några observationer som kan vara till nytta för sökandet. Se ovan.  

Kl 20.00: Ingen ny information kring sökinsatsen. 

Kl 20.23: Polisen har under kvällen hittat en kropp i det aktuella sökområdet. Anhöriga har informerats om fyndet av kroppen som ännu inte är identifierad.
En person sitter anhållen misstänkt för mord. En brottsplatsundersökning och rättsmedicinsk undersökning kommer att genomföras på plats. Åklagare har i samband med anhållandet tagit över förundersökningen.

Ingen ytterligare information kan för närvarande lämnas från förundersökningen.

Uppdatering, 2024-03-19, klockan 07:35
Vi arbetar aktivt vidare i ärendet. Vi befinner oss i ett skede där vi bland annat inhämtar information för att skapa oss en tydligare bild av vad som har hänt. Denna informationsinhämtning sker bland annat genom förhör, fotodokumentation och brottsplatsundersökningar. 

Gällande förundersökningen så har vi ingen mer information att gå ut med just nu. 

Uppdatering klockan 10:50: Polisen kan bekräfta att den avlidna personen är den 17-åriga flicka som har varit försvunnen. Anhöriga är underrättade. Området för sökinsatsen är fortfarande avspärrat och polisens tekniker arbetar på plats.

Uppdatering, 2024-03-22, klockan 16:36
Tre personer är misstänkta för grovt skyddande av brottsling kopplat till mordet på den 17-åriga flickan. De sitter nu frihetsberövade.

Inga ytterligare omständigheter kring detta kan kommuniceras i dagsläget med tanke på att utredningen befinner sig i ett känsligt skede.

Vidare pågår nu ett intensivt utredningsarbete där ett stort antal utredare, analytiker, forensiker och tekniker aktivt arbetar vidare i ärendet.

Uppdatering, klockan 19:50
Två av av de tre personerna som satt frihetsberövade är numera anhållna. Den tredje personen är försatt på fri fot men är fortsatt misstänkt.

Uppdatering, 2024-03-23, klockan 11:35: De två personer som anhölls den 22/3, har under lördagen begärts häktade av åklagare, misstänkta för grovt skyddande av brottsling. Åklagaren kommer att redogöra närmare för brottsmisstankarna under häktningsförhandlingarna, som hålls vid Borås tingsrätt. De misstänkta är anhöriga till den person som sedan tidigare sitter häktad, misstänkt för mord. 

Uppdatering, klockan 13:02: Häktningsförhandlingarna kommer att hållas under lördagen, klockan 15:30 samt 16:00.

Uppdatering, 2024-03-26: I samband med att den 17-åriga flickan hittades avliden den 18 mars, väcktes frågor om hur polisen arbetat dagarna innan flickan hittades. Hon anmäldes försvunnen den 14 mars. Polismyndigheten har nu upprättat en anmälan som överlämnats till avdelningen för Särskilda utredningar. Som tidigare kommunicerats kommer även polisen självt göra en genomlysning av händelsen.

Särskilda utredningar är en fristående avdelning inom polisen. Alla ärenden som kommer in till Särskilda utredningar lämnas över till åklagare som beslutar om förundersökning ska inledas eller inte. Vid åklagarmyndigheten är det den särskilda åklagarkammaren som hanterar dessa ärenden.

Ytterligare frågor kring anmälan hänvisas till avdelningen för Särskilda utredningar.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.