Sök
Stäng Meny

02 mars 07.00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats.

02.16 Åmål, misshandel, olaga hot samt skadegörlse
En man i 30-årsåldern har gripits i centrala Åmål misstänkt för grovt olaga hot, misshandel samt skadegörelse. Händelsen inträffade i en lägenhet där han ska ha hotat en kvinna i 30-årsåldern med en kniv. Han ska även på något sätt ha misshandlat en man i 20-årsåldern. Mannen kontrollerades på sjukhus men hade inga allvarligare skador. Den gripne ska även ha krossat ett fönster och misstänks också för skadegörelse. Han anhölls senare av åklagare.

03.46 Göteborg, brand
På Marconigatan har det börjat brinna utanför två lägenhetsdörrar som låg intill varandra. Räddningstjänst och polis larmades till platsen. Räddningstjänsten kunde släcka bränderna men en av dörrarna blev helt sönderbränd. Troligtvis har någon hällt brandfarlig vätska på dörrarna och tänt på. En teknisk undersökning kommer att göras under dagen. Ingen person kom till skada. En förundersökning om mordbrand har inletts men i nuläget finns ingen misstänkt.

04.08 Skara, brand
Larm om villabrand i Härlunda. När räddningstjänsten kom till platsen var villan redan övertänd och gick inte att rädda. Vad som orsakat branden är oklart men polisen har spärrat av för en teknisk undersökning och inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet. En man i 35-årsåldern fick åka med ambulansen till sjukhus efter att ha inandats rök.

04.58 Alingsås, försök till stöld genom inbrott
Minst två personer har försökt att bryta sig in i en guldsmedsbutik på Bankgatan. Vittnen ringde polisen som snabbt kom till platsen. Patrullen såg en bil som lämnade platsen och ett kortare förföljande inleddes. Bilen försvann dock och i nuläget finns ingen misstänkt. Tjuvarna tog sig aldrig in i butiken och inget har blivit stulet. En anmälan om försök till stöld genom inbrott samt vårdslöshet i trafik har upprättats.

05.07 Göteborg, stöld genom inbrott
I Billdal har det varit inbrott på en byggarbetsplats och en hel del verktyg har stulits. Det var ett vaktbolag som såg i sina kameror hur personer rörde sig på området och sedan försvann i en bil. Man hade brutit upp en vagn med verktyg och tagit alla verktygen. Vagnen stod kvar på platsen. Ingen gripen i ärendet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.