Sök
Stäng Meny

21 mars 07.47, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Natten har varit lugn i polisområde Dalarna

Mora Lv980, rattfylleri
22.50: Vid ett fordonsstop misstänks en man i 20-årsåldern för att vara påverkad av narkotika, mannen medtas för provtagning. Analys får utvisa om mannen haft någon olaglig substans i kroppen. Mannen misstänks för rattfylleri under påverkan av narkotika samt narkotikabrott eget bruk. Fordonsnycklarna tillhörande det fordon som framfördes omhändertogs enligt polislagen, detta för att förhindra fortsatt misstänkt brottslig färd.

Passagerare är en man också han i tjugoårsåldern, denna man påvisar också tydliga tecken på att vara påverkad av narkotika. Mannen misstänks för narkotikabrott eget bruk, analys på provtagning får utvisa om mannen haft någon olaglig substans i kroppen.
I fordonet anträffas även en kniv varpå rubricering grovt brott mot knivlagen läggs till i anmälan.

Borlänge, skadegörelse
23.44: Polispatrull skriver en anmälan skadegörelse efter att ha fått information om att en kvinna i 40-årsåldern krossat en ruta i en dörr. Kvinnan ej frihetsberövad.

Borlänge, misshandel
01.51: En man i 35-årsåldern har fått ett föremål i huvudet varpå blodvite samt smärta har uppstått. Ingen misstänkt finns uppsatt i anmälan, dock finns goda utredningsmöjligheter.
Det saknas information om skadebild och om målsäganden tvingats söka sjukvård.

Säter, skadegörelse
02.35: SOS-alarm meddelar att det brinner i en personbil, branden har enligt patrull som beordrats till plasten startat av okänd anledning varför anmälan skadegörelse genom brand skrivs.

I övrigt har ärenden under natten varit av rutinkaraktär, fordonsstopp och personkontroller. Fem viltolyckor är inrapporterade under natten, inga personskador.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.