Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 23 mars 15.21

22 mars 06.28, Misshandel, grov, Borås

Polis larmas till en adress i kommunen där förbipasserade påträffat en kvinna och en man, liggandes utomhus på marken.

De är tunt klädda och kraftigt nerkylda och förs till sjukhus med ambulans. Oklart skadeläge. Polisen arbetar med informationsinhämtning och har upprättat avspärrningar på platsen. Föremål har tagits i beslag och en husrannsakan har genomförts på en adress med koppling till de skadade. En förundersökning gällande grov misshandel har inletts. 

16:24, uppdatering
Vi har nu genomfört en teknisk undersökning av platsen. Vi befinner oss i ett skede där vi inhämtar information genom bland annat fotodokumentation, tekniska undersökningar samt förhör. Platsen är fortfarande avspärrad.

Mannen och kvinnan har identifierats. De är båda två i övre medelåldern och har en relation till varandra.

För närvarande finns det ingen misstänkt i ärendet. Brottsrubriceringen är fortsatt grov misshandel, men denna rubricering kan som alltid (när en förundersökning befinner sig i ett tidigt skede) ändras.

Personerna vårdas fortsatt på sjukhus. Ytterligare frågor gällande skadeläget hänvisar vi vidare till sjukvården.

Anhöriga har inte underrättats om omständigheterna i dagsläget.

20:50, uppdatering
Kvinnan har nu vaknat till och förhörts. Mannen har fortfarande inte varit i ett skick att han kan höras, men förhoppningen är att vi kommer att kunna förhöra honom inom kort. Vi har dock ingen prognos i dagsläget för när detta kan tänkas ske. Båda två vårdas fortfarande på sjukhus. Mannen och kvinnan ska leva i en parrelation.

Ärendet är fortfarande rubricerat som grov misshandel, men det finns ingen misstänkt i ärendet.

Vi behöver fortfarande inhämta mer information innan vi kan kommunicera något ytterligare kring händelseförloppet eller omständigheterna i övrigt.

Anhöriga har nu underrättats om omständigheterna.

 

Uppdatering, 2024-03-23, klockan 15:19
Polisen har under dagen hållit kompletterande förhör med kvinnan och även kunnat höra mannen, vars hälsotillstånd har förbättrats. Uppgifterna som paret lämnat pekar inte mot att de har utsatts för ett brott. Händelsen rubriceras dock fortsatt som grov misshandel till dess att kompletterande utredningsåtgärder har vidtagits.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.