Sök
Stäng Meny

22 mars 07.07, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats.

01:37 Mölndal, grov mordbrand: Polis, räddningstjänst och ambulans larmas om en brand på Knarrhögsgatan, där en trappuppgång är fylld av tjock rök. Räddningstjänsten går in i byggnaden och lokaliserar branden till förråd i källaren. Klockan 02:13 är branden under kontroll och rökutvecklingen avtar. Tre personer, två män i 45-årsåldern och en tonårig flicka, förs till sjukhus efter att ha andats in rök. Det finns anledning att anta att branden kan vara anlagd och en förundersökning gällande grov mordbrand inleds. Avspärrningar upprättas och en teknisk undersökning kommer att genomföras. Under natten har polisen bland annat knackat dörr i området samt genomfört vittnesförhör.


04:43 Lerum, försök till stöld: En man larmar polis och uppger att han kommit på en inbrottstjuv i källaren till sin bostad. Inringaren gjorde tjuven uppmärksam på att han var upptäckt, varpå denne flydde platsen till fots. Polis har varit på plats och sökt med hund i närområdet. Någon misstänkt person har dock inte påträffats. Gärningsperson ska inte ha fått med sig något gods, och man har heller inte kunnat konstatera någon åverkan på fastigheten. En anmälan om försök till stöld upprättas.


Polisområde Storgöteborg, våldtäkt: En kvinna ringer polisen och uppger att hon blivit våldtagen av en man i dennes bostad. Såväl kvinnan som mannen är kvar i bostaden. Polis åker till platsen och mannen grips, misstänkt för våldtäkt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.