Sök
Stäng Meny

22 mars 17.59, Övrigt, Malmö

UAS (drönare) över Holma och Kroksbäck.

Polismyndigheten har beslutat att komplettera det tidigare beslutet om kamerabevakning av bostadsområdena Holma och Kroksbäck i Malmö. Nu kommer områdena även att övervakas med hjälp av UAS (drönare).

Beslutet syftar till att förebygga, förhindra, upptäcka, utreda eller lagföra brottslig verksamhet. Det kan till exempel handla om våldsbrott, narkotikabrott och vapenbrott.

Polismyndigheten beslutade den 24 maj 2023 att kamerabevaka delar av Holma och Kroksbäck. Beslutet gäller kamerabevakning dygnet runt. Efter att bevakningen kommit i gång har det uppstått behov av att utöka denna så att den även innefattar möjligheten att kamerabevaka med hjälp av UAS.

Bevakning med hjälp av UAS får endast ske efter en särskild bedömning av den aktuella lägesbilden och det operativa behovet. Bevakningen kan ske under dygnets alla timmar, alla veckans dagar. Beslutet gäller från och med 2024-03-22 och till och med 2028-05-24.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.