Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 22 mars 23.25

22 mars 21.48, Farligt föremål, misstänkt, Göteborg

Polisinsats i Billdal Norra

En boende i ett flerfamiljshus i Billdal Norra uppmärksammade ett föremål i ett allmänt utrymme i bostadshuset. Polis beordrades till platsen. Vi hanterar föremålet som farligt tills annat sägs, eftersom vi fortfarande inte vet vilken typ av föremål det handlar om. Vi arbetar i området med flera polispatruller.

Uppdatering klockan 23:10
Nationella bombskyddet är på plats och kommer att påbörja sitt arbete. Vidare så har berört flerfamiljshus samt närliggande flerfamiljshus nu inrymts. En inrymning innebär i det här fallet att personerna som bor i lägenhetshusen ska hålla sig inne i sina respektive bostäder. Detta tills vi har arbetat färdigt på platsen.

Uppdatering klockan 23:25
Nationella bombskyddet har nu analyserat föremålet, och det visade sig att föremålet är ofarligt. Avspärrningarna har därmed hävts, och inrymningar är inte längre aktuella. Föremålet var någon form av lustgastub. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.