Sök
Stäng Meny

24 mars 08.00, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Här följer en kort sammanfattning från nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län.

Två män greps för inbrott

Runt klockan 00:00 larmas polisen om ett befarat inbrott i anslutning till ett företag i Rystad utanför Linköping. Larmet kommer efter att någon ska ha sett en misstänkt bil och två personer. Polis kommer till platsen och anträffar snart två män som sedan grips misstänkta för stöld genom inbrott. Exakt vad som kan ha tillgripits i samband med händelsen är oklart. De båda misstänkta har senare under morgonen anhållits.

Bilförare körde in i bostadshus

Strax före klockan 05:00 får polisen vetskap om en olycka som inträffat i Åtvidabergs kommun. Där ska en bil kört in i ett hus. Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen, men smällen ska ha orsakat skador på fastigheten samt staket utanför. Polisen kommer till platsen och anträffar sedan föraren i närheten. Denne misstänks nu för grov vårdslöshet i trafik samt smitning från trafikolycksplats.

Utöver detta har polisen bland annat hanterat ärenden kopplade till fylleri och gjort diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.