Sök
Uppdaterad 28 mars 11.18

24 mars 12.59, Mord/dråp, Torsby

Polisen utreder ett grovt våldsbrott i Torsby.

En person har påträffats död och polisen utreder nu omständigheterna kring dödsfallet. En förundersökning med brottsrubriceringen mord har inletts.Platsen är avspärrad och teknisk undersökning pågår. Utredningen befinner sig i ett inledningskede och vi kan i nuläget inte lämna mer information.

Anhöriga är underrättade.

Personer som gjort iakttagelser som avviker från det normala i området kring golfbanan i Torsby från fredag kväll till söndag morgon ombedes höra av sig till polisen på telefon 114 14. Ange "tips" i talsvaret för snabb framkoppling till operatör.

Uppdatering 15.30

Den döda personen är en kvinna i sextioårsåldern.

Uppdatering 25 mars, klockan 13.27: 

Händelsen utreds fortsatt som ett mord och det finns flera oklara omständigheter kring det våld som kvinnan har blivit utsatt för. Obduktion planeras till den 27 mars. 

Kvinnan är ej hemmahörande i Torsby kommun. Ingen person är misstänkt för brott i nuläget men ett omfattande utredningsarbete pågår för fullt. Bland annat hålls förhör med anhöriga, en teknisk undersökning är genomförd och analys av spår och beslag pågår. 

Uppdatering 28 mars, klockan 11.00: Efter en första preliminär obduktion har rättsläkarna gjort bedömningen att den avlidna kvinnas skador talar för att de inte orsakats av brottslig handling. Polisens övriga utredningsåtgärder har hittills heller inte visat att kvinnan utsatts för brott. Utredningen fortsätter nu med fortsatta förhör och analyser. Anhöriga är underrättade om de nya omständigheterna. 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.