Sök
Stäng Meny

25 mars 07.05, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats

16:30 Göteborg, grovt vapenbrott med mera: Polisen få kännedom om att en person blivit hotad verbalt och med vapen av två anhöriga män i en bostad. Målsägande är inte längre kvar i bostaden. Insatsstyrkan kallas till platsen och går in i bostaden. Ingen av de misstänkta männen är dock på plats. En av dem, en man i 25-årsåldern, kommer självmant till adressen efter samtal med polisens förhandlare och grips, misstänkt för olaga hot. Den andre, en man i 20-årsåldern, grips utomhus och i närområdet av insatsstyrkan, misstänkt för grovt vapenbrott och grovt olaga hot. Polisen har tagit vapen och misstänkt narkotika i beslag.

Polisområde Storgöteborg, våldtäkt: Polisen kontaktas med uppgifter om att en ung kvinna utsatts för en våldtäkt i en bil under lördagen. Kvinnan förs till sjukhus och hörs av polis. En misstänkt gärningsman lokaliseras och grips, misstänkt för grov våldtäkt. Han anhålls senare av åklagare. Bilen där brottet misstänks ha förövats tas i beslag.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.