Sök
Stäng Meny

26 mars 07.06, Sammanfattning natt, Örebro län

Det har varit en lugn natt operativt ur polisiär synvinkel

Stöld genom inbrott, Örebro
00.24. Allmänhet ringer in med anledning av att en man håller på och bryter sig in i ett cykelförråd. Patrull åker ut till platsen och kan i samverkan med väktare anträffa en man som man väljer att kontrollera då han stämmer in på signalementet. Mannen, som är i 45-årsåldern, hörs på platsen och är nu misstänkt för olaga intrång, skadegörelse samt grovt brott mot knivlagen då man anträffade föremål som faller under lagstiftningen på honom.

Drograttfylleri, Askersund
01.42. En bilist stoppas på Sundsbrogatan då föraren, en man i 20-årsåldern, saknar behörighet att framföra aktuellt fordon. Mannen uppvisar även tecken på att vara påverkad av narkotika och blir sedermera misstänkt för drograttfylleri, grov olovlig körning samt narkotikabrott eget bruk. Även passageraren, en kvinna i 20-årsåldern, blir misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk. Bilnycklarna omhändertogs på plats.

Polismyndigheten har också hanterat rutinärenden, exempelvis kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke, viltolyckor och trafikkontroller. Inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.