Sök
Stäng Meny

27 mars 12.06, Stöld, Stockholm

En man misstänks för flera brott efter att ha krockat med en stulen bil på Södermalm.

Vid tolvtiden stjäls en SUV från adress på Metargatan. Ett vittne åker själv efter i en annan bil och polis larmas. När en patrull hittar den eftersökta bilen och gör ett stoppförsök vid Malmgårdsvägen så stannar inte föraren och istället inleds ett förföljande.
Förföljandet går via Renstiernas gata till Folkungagatan och avbryts med anledning av den trafiksituation som råder. 
Föraren av SUV:en kör vidare och i korsningen mot Stadsgårdsleden frontalkrockar han med en mötande bil som i sin tur slår in i bakomvarande fordon.  
Ögonblicket efter grips han av polis.
En man i 65-årsåldern som körde den påkörda bilen förs till sjukhus för kontroll. Föraren av bilen bakom kontrolleras på plats av ambulans, men är inte i behov av akut sjukvård.
Den gripna mannen förs också till sjukhus för kontroll.

Mannen som gripits är i 30-årsåldern och misstänks för grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel, grov vårdslöshet i trafik, grovt drograttfylleri, olovlig körning, två fall av vållande till kroppsskada och narkotikabrott eget bruk. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.