Sök
Stäng Meny

28 mars 08.00, Övrigt, Norrköping

Premiär i allsvensk fotboll - kommenderingschefen tillgänlig för media

På påskafton, lördag den 30 mars är det allsvensk fotbollspremiär i Norrköping. IFK Norrköping kommer då att ta emot gästade Malmö FF.

Platinum cars arena bedöms få cirka 13 000 gäster under eftermiddagen. Det är arrangören som ansvarar för säkerheten inne på arenan och det kommer därmed att finnas ordningsvakter på plats.

Polisen arbetar tätt med arrangören för att säkerställa ett tryggt och stämningsfullt arrangemang.

Det kommer vara polisiär närvaro både i området kring och inne på arenan. Det kommer också bland annat att flygas med drönare över området.

Under dagen påverkas trafiken i de centrala delarna av Norrköping. Både hemmalag och bortalag kommer att ha marscher till arenan från olika utgångspunkter.

Det kan därför vara svårare än vanligt att ta sig fram billedes. Därför rekommenderas annat färdsätt lämpligast under dagen.

Polismyndigheten vill påminna om rådande väskförbud, samt att alla typer av pyroteknik är förbjuden enligt lag.

 

Polisen arbetar långsiktigt med att stärka den positiva supporterkulturen och därigenom minska otryggheten, brott och ordningsstörningar vid idrottsevenemang.

Fotboll och andra idrottsevenemang ska vara en välkomnande och positiv publikfest för alla.

 

Kommenderingschef Peter Wahlberg finns tillgänglig för intervjuer klockan 13-14 under skärtorsdagen. Förfrågningar sker via media.ost@polisen.se

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.