Sök
Stäng Meny

29 mars 07.00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats.

22.29 Göteborg, försök till mord samt grovt vapenbrott
Flera samtal ringdes till polisen om höga smällar i området kring Nils Dahlbecks gata. När polisen kom fram kunde man konstatera att någon skjutit flera skott genom ett fönster till en lägenhet. En person befann sig i lägenheten men klarade sig utan fysiska skador. En stor polisinsats med bland annat helikopter inleddes och en 18-årig man kunde senare gripas i ett skogsområde inte så lång ifrån brottsplatsen. Efter förhör anhölls han av åklagare. En teknisk undersökning har gjorts under natten och det har bland annat hittats tomhylsor vid brottsplatsen. Det har även knackats dörr under natten. En förundersökning om försök till mord samt grovt vapenbrott pågår.

00.09 Strömstad, misshandel
Polisen larmas då två män slåss utanför en restaurang på Badhusgatan. En av männen, som är i 40-årsåldern, blödde vid ena ögat när polisen kom fram men det är oklart om han behövde vård. Den andre, en man i 30-årsåldern, greps misstänkt för misshandel samt eget bruk av narkotika.

01.46 Lidköping, bilbrand
På Svartebäcksgatan började en bil att brinna och räddningstjänst och polis åkte till platsen. Det är något oklart hur bilen börjat brinna men en anmälan om skadegörelse genom brand har upprättats. Ingen misstänkt i nuläget.

Östra Fyrbodal - misshandel i relation
En kvinna tar sig till en granne och ringer polisen. Hon har blivit misshandlad av mannen som hon tidigare hade ett förhållande med. Han ska ha slagit henne flera gånger i ansiktet och på överkroppen samt hotat henne med en kniv. Oklart om hon behövde sjukhusvård. Polisen har sökt efter mannen men ännu har han inte anträffats. Anmälan om misshandel samt olaga hot har skrivits.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.