Sök
Stäng Meny

29 mars 07.50, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Här kommer ett urval av nattens händelser i polisområdet.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 50-tal ärenden som rör Jönköpings län. 

23:26 SOS-larm om brand på Norra Barrgatan i Jönköping. Enligt SOS-larmet ska det ha börjat brinna i en källare till en villa. Polis har varit på plats. Det finns inga personskador och ingen misstanke om brott. 

00:02 En bilist valde att inte stanna på polismannens tecken och ett förföljande inleddes på länsväg 959 utanför Anneberg, Nässjö. Det blev ett kort förföljande. Redan vid 00:06 hade bilisten stannat och polis fått kontakt med föraren. Det visade sig att föraren, en man i 25-årsåldern, körde en stulen bil. Han greps därför för tillgrepp av fortskaffningsmedel, drograttfylleri, olovlig körning, ringa narkotikabrott för eget bruk och märkesförfalskning - det sistnämnda då bilen hade en falsk registreringsskylt. 

02:49 SOS-larm om brand i personbil vid Holsbybrunn, Vetlanda. Ett elfel ska ha orsakat branden. Ingen anmälan skrivs. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om rattfylleri, trafikbrott, viltolycka med rådjur, psykisk ohälsa samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt.

Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.