Sök
Stäng Meny

30 mars 07.00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats.

22.37 Falköping, bilbrand
På Ällagatan började en bil att brinna på en parkering. Branden misstänks vara anlagd. Bland annat stod en bensindunk kvar på platsen. Räddningstjänsten förhindrade att branden spred sig och polisen upprättade en anmälan om skadegörelse genom brand.

21.59 Strömstad, förberedelse/försök till mordbrand, olaga hot samt misshandel
På Seläter camping hällde en man i 50-årsåldern ut diesel runt en husvagn och uttalade även hot om att tända på. Han ska även ha hotat en man i 20-årsåldern samt slagit en man i 50-årsåldern. Därefter lämnade han platsen. Räddningstjänst och polis började söka efter mannen med bland annat drönare men efter en stund kom mannen gående tillbaka till campingen och kunde gripas. Han misstänks för förberedelse alternativt försök till mordbrand, olaga hot samt misshandel. Efter förhör anhölls mannen av åklagare.

23.15 Borås, stöld genom inbrott
Larmet gick från butiken Power på Knalleland. När väktare och polis kom till platsen såg man att någon/några gjort ett stort hål i väggen och tagit sig in. Efter genomsök konstaterades att ingen var kvar i lokalerna. Troligtvis har mobiltelefoner till ett värde av cirka 100.000 kr stulits.

04.35 Göteborg, rån 
En man i 50-årsåldern ringde polisen och anmälde att han utsatts för ett rån vid Åkareplatsen vid 23-tiden på kvällen. Nu befann han sig hos en kompis. Två män hade kommit fram till honom och hotat honom verbalt och tilltvingat sig hans mobil, id-kort samt halsband. Inga personskador och ingen gripen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.