Sök

30 mars 08.02, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Här kommer ett urval av nattens händelser i polisområdet.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län. 

21:42 Polis larmades till Bäckgatan i Hageby, Norrköping, med anledning av att inringare hört en smäll. När polis anlänt till platsen anträffades ett skotthål i en entrédörr till en fastighet. Brottsplatsen spärrades då av för en teknisk undersökning. Ingen person har skadats. En förundersökning gällande grovt vapenbrott samt grovt olaga hot har inletts. Polis har genomfört dörrknackning i området, pratat med vittnen, kontrollerat personer och fordon av intresse. I nuläget har ingen person gripits. Avspärrningarna hävdes vid 03-tiden på natten. 

21:55 SOS-larm om brand från en källare på Bäckgatan, Norrköping. Branden släcktes med brandsläckare. Inga personskador att rapporterna. En anmälan om skadegörelse genom brand kommer skrivas. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott, psykisk ohälsa, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.