Sök

30 mars 11.45, Olaga intrång, Västerås

Berusad man klättrade upp på byggnadsställning, kastade ner förmål från taket, hamnade i handgemäng och omhändertogs.

Polis- och hundpatrull beordrades vid 11:45 på påskafton till Södra Allégatan i Västerås då ett vittne sett en man klättra upp på en byggnadsställning. På platsen pågår ett bygge av ett hus med ca 15 våningar. 

När patrullerna anlände till platsen kunde de se att mannen tagit sig ända upp på taket till byggnaden. Från taket slängde mannen ner mindre föremål och uppvisade ett allmänt förvirrat tillstånd.

Mannen lyckades på okänt sätt ta sig ner till markplan där han konfronterades av en byggarbetare. Dessa två hamnade i handgemäng och hamnade på marken men patrull kunde snabbt få kontroll över situationen och övermanna mannen.

Mannen, som visade sig vara i 35-årsåldern, var kraftigt påverkad och omhändertogs enligt Lag om omhändertagande av berusade personer (LOB). Han misstänks för olaga intrång samt ofredande.

Ingen person skadades vid denna händelse.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.