Sök
Stäng Meny

30 mars 14.31, Uppdatering, Göteborg

Uppdatering av nedanstående händelse.

240328, 22.29 Göteborg, försök till mord samt grovt vapenbrott
Flera samtal ringdes till polisen om höga smällar i området kring Nils Dahlbecks gata. När polisen kom fram kunde man konstatera att någon skjutit flera skott genom ett fönster till en lägenhet. En person befann sig i lägenheten men klarade sig utan fysiska skador. En stor polisinsats med bland annat helikopter inleddes och en 18-årig man kunde senare gripas i ett skogsområde inte så lång ifrån brottsplatsen. Efter förhör anhölls han av åklagare. En teknisk undersökning har gjorts under natten och det har bland annat hittats tomhylsor vid brottsplatsen. Det har även knackats dörr under natten. En förundersökning om försök till mord samt grovt vapenbrott pågår.

240330, 14.30 Uppdatering
Under utredningens gång har tre unga män gripits för inblandning i skjutningen. En av dem är han som greps direkt efter skjutningen. Alla tre är anhållna av åklagare. Ytterligare gripanden kan inte uteslutas.

Ingen ytterligare information kan för närvarande lämnas ut från utredningen.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.