Sök
Stäng Meny

04 mars 07.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är i tjänst. Nedan följer ett urval av kvällens och nattens händelser.

18:27, Göteborg, rån
Personal från en butik i Brämaregården larmade polisen med anledning av att en man stulit varor från affären och sedan visat upp en kniv för personalen. När polisen kom till platsen hade mannen hunnit lämna. Händelsen utreds som rå, och ännu är ingen gripen. Inga fysiska personskador till följd av händelsen.

18:55, Göteborg, bråk
Flera person ringde till polisen med anledning av att ett stort antal supportrar slogs på Kungstorget i Göteborg. Bråket och supportrarna kan kopplas till en fotbollsmatch som spelades tidigare under dagen mellan GAIS och Örgryte på Bravida Arena. Flera personer fick vissa personskador. Händelsen utreds som misshandel. Ingen person har gripits i nuläget.

01:22, Uddevalla, grovt brott mot knivlagen m.m.
En polispatrull befann sig utanför en krog i Uddevalla centrum med anledning av en studentfest där rapporter om bråk inkommit till oss. Flera personer kontrolleras. En av personerna innehade en avslagen glasflaska bland sina tillhörigheter, och kom därmed att misstänkas för grovt brott mot knivlagen. Personen, en man i 20-årsåldern, greps av polispatrullen och misstänktes även för narkotikabrott och våldsamt motstånd.

03:26, Uddevalla, grov mordbrand
En gasoltub brann kraftigt under natten. Gasoltuben var placerad utanför en port till ett flerbostadshus i Uddevalla. Branden spred sig till porten, men kunde släckas av räddningstjänst.

Platsen spärrades av i syfte att genomföra en teknisk undersökning.
Ingen person har gripits i nuläget, och inga uppgifter har inkommit om att någon skulle skadats fysiskt i samband med händelsen. En polisanmälan skrevs gällande grov mordbrand.

Våld i nära relation
En man greps under kvällen i Storgöteborg med anledning av att han slagit sin fru och fruns syster. Kvinnorna fick enligt våra uppgifter inga allvarliga skador till följd av händelsen, som utreds som misshandel.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.