Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 06 mars 13.50

05 mars 01.33, Mord/dråp, försök, Skellefteå

Tre personer förda till sjukhus med allvarliga skador, en person gripen som misstänkt för Försök till Mord. Utredning pågår.

Polispatrull kontaktade ledningscentralen strax efter halv ett på natten och meddelade att en skadad person hittats utomhus i centrala Skellefteå. Kort därefter konstaterades att tre personer fått skärskador i samband med en händelse som i nuläget rubriceras som Försök till mord. Ungefär en timme efter brottstillfället greps en person som misstänkt för brottet. Gripandet skedde en bit från brottsplatsen, också utomhus i centrala Skellefteå. De skadade personerna fördes med ambulans till Skellefteå sjukhus för vård, bedömningen är att de inte är livshotande skadade. 

Polisen arbetar just nu med att försöka skapa ett händelseförlopp och utreda vad som har lett fram till händelsen. Utredningen består bland annat av förhör och beslag, bland annat är en bil i beslag för teknisk undersökning. Under  den närmaste tiden kommer en åklagare att fatta beslut om den gripne ska anhållas. Samtliga inblandade i händelsen är män i 20-årsåldern. 

Uppdatering kl 10:43

Den misstänkte är numera anhållen, efter beslut från åklagare.

Polisen fortsätter arbeta med utredningsåtgärder, bland annat ska flera förhör hållas.

Mer information kan inte lämnas i nuläget.

Uppdatering kl 13:43, onsdag 6 mars

Två av de tre målsägandena har fått lämna sjukhus. Den tredje vårdas forsatt.

Utredningen fortsätter med full kraft. Ytterligare förhör i ärendet hålls under dagen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.