Sök
Stäng Meny

05 mars 07.30, Sammanfattning natt, Örebro län

Natten har varit lugn i polisområde Örebro

02.22: Örebro, narkotikastrafflagen
En kvinna i 30-årsåldern kontrolleras på väster i Örebro. Kvinnan misstänks för narkotikabrott eget bruk efter att ha påvisat tydliga tecken på att vara påverkad av någon olaglig substans och vid visitation anträffas även misstänkt narkotika som tas i beslag. Analys av provtagning samt av beslaget får utvisa vad som tagits i beslag samt om kvinnan hade något olagligt i kroppen. Kvinnan får även underkasta sig registertopsning, så kallad DNA-topsning. Polispatrull upprättar även en anmälan till socialtjänsten enligt SOL 14§.

Det har i övrigt inte kommit några grövre brott till polisens kännedom under natten. Ärenden som hanterats är av rutinkaraktär så som person och fordonskontroller. Det har hanterats ärende med psykisk ohälsa. Under natten har polisen fått information om tre viltolyckor som inträffat, ingen av dem har haft personskador.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.