Sök
Stäng Meny

07 mars 07.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats.

22:05 Orust, brand: En lada är helt övertänd i Myckelby. Tidiga uppgifter gör gällande att det kan finnas tama fåglar kvar i byggnaden. Räddningstjänst kan släcka branden och konstaterar att inga människor eller djur är skadade. Eventuellt har branden uppstått efter att en propp har gått. Ingen misstanke om brott.

22:34 Tibro, inbrott: En person vaknar av att en ruta krossats till butiken som ligger våningen under där personen bor. Vittnet ser en man som försvinner gåendes från platsen med några väskor. Oklart vad som har blivit stulet. En anmälan skrivs om försök till inbrott.

23.20 Borås, bedrägeri: En kvinna i 85-årsåldern har tidigare under kvällen blivit kontaktade av en okänd man som säger att han ringer från Elgiganten. Han uppger att någon ska ha försökt köpa varor i kvinnans namn. Därefter blir hon vidarekopplad till en man som säger sig arbeta på säkerhetsavdelningen på Swedbank. Kvinnan uppmanas att samla ihop sina värdesaker eftersom de befinner sig i fara. I stället skulle mannen se till att de förvaras i ett bankfack. Under samtalet kommer en man hem till kvinnan och hon lämnar sina värdesaker till honom. Mannen lämnar kvinnans bostad och efter en stund har 15 000 kronor tagits ut från hennes konto i en bankomat. Innan mannen lämnar bostaden säger han att han ska komma tillbaka under morgondagen och lämna över bankfacksnyckeln.

23:32 Göteborg, brott mot knivlagen mm: En man är stökig inne i en butik på Järntorget. Polis kommer till platsen och mannen, som är i 40-årsåldern, grips för grovt brott mot knivlagen, narkotikabrott eget bruk samt ringa stöld.


05:59 Falköping, trafikolycka: Det är halt på vägarna och på länsväg 184 i Jättene har en bilist fått sladd och kört in i en kant i en rondell. Ett däck har blivit punkterat och bilisten har bröstsmärtor samt slagit i huvudet. Personen är förs med ambulans till sjukhus. Skadeläge oklart. Bilen kommer bärgas från platsen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.