Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 07 mars 10.10

07 mars 08.00, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Två större händelser under natten.

00.54 Flera samtal om en detonation vid en fastighet på Ödegårdsgatan, Linköping. En port till en fastighet är kraftigt demolerad och nationella bombskyddet aktiveras. Förundersökning gällande grov allmänfarlig ödeläggelse samt försök till mord inledd. En stund efter detonationen kan polisen gripa en person på en annan plats i Linköping. Mannen är numera anhållen av åklagare. Brottsplatsen avspärrad för teknisk undersökning. Det finns ingen uppgift om någon person som skadats av explosionen.

UPPDATERING:

Rättsläget uppdaterades under natten från grov allmänfarlig ödeläggelse till försök till mord. 


02.52 Larm om en brand och smällar från en företagsfastighet på Malmgatan i Norrköping. Gasoltuber i byggnaden som exploderar med anledning av branden. En större avspärrning runt byggnaden upprättad för att skydda tredje man. Förundersökning gällande grov mordbrand inledd. Verksamheter i närområdet kommer påverkas under torsdagen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.