Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 07 mars 18.47

07 mars 16.16, Trafikolycka, personskada, Partille

En polispatrull stoppar en personbil för kontroll vid Von Utfallsgatan, men i stället för att stanna kör bilen från platsen.

Ett förföljande inleds. Bilen kör i hög hastighet och mot trafiken, varpå förföljandet - för att inte riskera allmänhetens säkerhet - avbryts. På Gamla Kronvägen kör den flyende bilen in i en framförvarande bil. En kvinna i den påkörda bilen skadas, enligt uppgift lindrigt. Ambulans är kallad till platsen. 

Tre män hoppar ur den flyende bilen vid Galoppvägen. En av dem kan snabbt säkras av polisen. Övriga eftersöks nu i området. 

18:47, uppdatering: Polisen har upprättat en anmälan gällande flera trafikbrott: Grov vårdslöshet i trafik, smitning från trafikolycksplats samt underlåtenhet att stanna på polismans tecken. Föraren är för närvarande på fri fot. Bilen är tagen i beslag. 

Kvinnan i den påkörda bilen chockades men klarade sig utan fysiska skador.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.