Sök
Stäng Meny

07 mars 20.25, Rattfylleri, Ludvika

Man misstänkt för rattonykterhetsbrott

Polispatrull har stoppat en misstänkt rattfyllerist i Ludvika. Mannen lämnade ett positivt blås i polisens sållningsinstrument, vilket påvisar att alkohol finns i utandningsluften. Mannen påvisar även tydliga tecken på att var påverkad av narkotika. Beslut om att medta mannen för provtagning beslutades av jourhavande förundersökningsledare. Analys får utvisa om mannen haft någon olaglig substans i kroppen samt vilken promillehalt som mannen haft under framförandet av fordonet.

Polispatrull har även genomfört en husrannsakan i fordonet som den misstänkte mannen framförde, i husrannsakan anträffades två föremål som faller under brott mot knivlagen, dessa tas i beslag.

Den misstänkta mannen är i 40- åldern och blir misstänkt för rattfylleri samt rattfylleri under påverkan av narkotika och grovt brott mot knivlagen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.