Sök
Stäng Meny

09 mars 07.26, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Det har varit en normal natt i länet. Nedan följer ett urval av händelser som vi har hanterat

Grov misshandel, Borlänge kl. 23.05

Två personer har misshandlat en man i 25-årsåldern, med ett stickliknande föremål, i de västra delarna av Borlänge. Polisen har varit på plats och sökt i området efter de misstänkta utan att hitta någon. Den utsatta mannen blev skadad i överkroppen och blev förd till sjukhus för vård. Han var vid medvetande och polisen har hållit förhör med honom. En anmälan om grov misshandel är skriven och det finns ingen misstänkt i detta ärende.

Rattfylleri, Malung-Sälen kl. 23.13

En bilist, en man i 30-årsåldern, är misstänkt för grovt rattfylleri och våldsamt motstånd efter att ha blivit kontrollerad i en bil i Malung. Mannen är så påverkad att han blir omhändertagen enligt LOB, Lagen om omhändertagande av berusade personer. Mannens körkort blir också omhändertaget.

Rattfylleri, Falun kl. 23.43

En bilist, en man i 20-årsåldern, är misstänkt för att ha kört bil under påverkan av narkotika i Bojsenburg. Mannen fick åka med patrullen för provtagning och resultatet på provet får visa om han har gjort sig skyldig till brott. Patrullen omhändertog mannens bilnycklar.

Misshandel, Falun kl. 00.59

En eller flera okända personer har misshandlat en man i 55-årsåldern, utomhus, vid Folkets hus. Patrullen körde mannen till sjukhus för kontroll men han hade inga synliga skador. Det finns ingen misstänkt i detta ärende.

Misshandel, Falun kl. 03.24

En man i 45-årsåldern är misstänkt för misshandel mot en kvinna i 30-årsåldern. Misshandeln har skett i kvinnans bostad. Det är oklart vilken typ av relation de båda har till varandra men de känner varandra. Mannen blev omhändertagen enligt LOB, Lagen om omhändertagande av berusade personer. Det finns ingen information om att kvinnan har uppsökt akutsjukvård.

Narkotikabrott, Älvdalen kl. 04.17

En man i 30-årsåldern är misstänkt för ringa narkotikabrott genom eget bruk efter att ha blivit kontrollerad av en patrull i Kyrkbyn. Resultatet på provet får visa om han har gjort sig skyldig till brott.

Utöver detta har vi bland annat kontrollerat 21 personer eller fordon, omhändertagit en person enligt LOB, hanterat tre ärenden gällande psykisk ohälsa och hanterat sex viltolyckor utan personskada.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.