Sök
Stäng Meny

Bengt Norman – Stockholm

Lördagen den 12 december 1998 rånas presentbutiken Normans på Odengatan 47 i Stockholm. Butiksägaren Bengt Norman blir skjuten och avlider av sina skador. Vet du något om det ännu olösta mordet - kontakta polisen.

Bild 1/3
Bengt Norman
Bengt Norman
Bild 1/3
Presentbutiken Normans
Presentbutiken Normans.
Bild 1/3
Kartbild Odengatan 47 i Stockholm
Kartbild Odengatan 47 i Stockholm.

Faktauppgifter

Brottsoffer: Bengt Norman
Brott: Mord.
Brottstid: Lördagen den 12 december 1998 
Brotts- eller anträffandeplats: Odengatan 47 i Stockholm.

Bakgrund

Lördagen den 12 december 1998  klockan 16.00 skulle presentbutiken Normans, som då låg på Odengatan 47 i Stockholm, stänga för dagen. Butikens ägare, Bengt Norman, befann sig utanför butiksentrén och inne i butiken fanns Bengts dotter samt två ytterligare anställda.

Plötsligt kommer en man i 30-årsåldern in i butiken och går fram till Bengts dotter och visar ett skjutvapen och säger ”det här är ett rån, ge mig pengarna, alla pengarna". Hon tycker att vapnet ser ”plastigt” ut, uppfattar det som en kopia, och tar därför en batong och angriper gärningsmannen med den. Det uppstår brottning och samtidigt kommer Bengt in i butiken. Gärningsmannen vänder sig då mot honom och trycker av ett skott som träffar Bengt. Bengts dotter blir chockad och angriper gärningsmannen igen genom att klösa honom kraftigt i ansiktet.

Gärningsmannen lämnar butiken springande över Odengatan och in genom porten på Odengatan 44 och vidare ut via innergårdarna. Ambulans och polis tillkallas och Bengt Norman förs till sjukhus där han två dagar senare avlider av sina skador.

Då det säkrats blod/DNA från brottsplatsen som helt säkert tillhör gärningsmannen kommer en misstänkt att kunna knytas till mordet om han anträffas.

Signalement på gärningsmannen enligt vittnen

  • Man, då ca 25-35 år.
  • 170-180 cm lång, smal kroppsbyggnad.
  • Mörkt, fett och lite lockigt hår.
  • Dålig ljus hy.
  • Ovårdad, missbrukar-typ.
  • Talade svenska.
  • Han var vid tillfället klädd i en grönaktig halvlång jacka.

 
Kontakta polisen

Polisen behöver hjälp att lösa det misstänkta mordet på Bengt Norman. Har du information som du inte tidigare har lämnat till polisen, kontakta polisens Kalla fall-grupp.

E-post: kallafall.stockholm@polisen.se
Telefon: 114 14, be om att få prata med Polisens Kontaktcenter (PKC) om kalla fall i polisregion Stockholm.

Kalla Fall
Polisregion Stockholm