Kurt ”Samlaren” Hellström - Stockholm

Den 6 april 1992 rånades och bakbands två personer i en bostad i Nacka. En av dem, Kurt Hellström, avled av skadorna i samband med rånet. Vet du något om det ännu olösta mordet - kontakta polisen.

  • Kurt Hellström
    Kurt "Samlaren" Hellström avled av de skador han fick i samband med ett rån i sin bostad i Nacka den 6 april 1992. Bild: Erik Strömdahl
  • Kurt Hellström
    Cirka två månader innan mordet visades en film i TV om Kurt Hellström, som allmänt kallades för ”Samlaren". Bild: Erik Strömdahl
  • Kurt Hellströms hus i Nacka,
    Huset där Kurt Hellström bodde. Bild: Polisen
1/3

Faktauppgifter

Brottsoffer: Kurt Hellström
Brott: Mord.
Brottstid: Måndagen den 6 april 1992.
Brotts- eller anträffandeplats: Duvnäsvägen 7 i Nacka.

Bakgrund:

Måndagen den 6 april 1992 klockan 02.29 kallades polis till Duvnäsvägen 7 i Nacka med anledning av att två personer rånats och bakbundits i Kurt Hellströms bostad. Den som ringde polisen om brottet var Kurts sambo, Helen. Kurt Hellström, avled av sina skador från rånet.

Helen uppgav att de som genomförde rånet/ mordet var två män och en kvinna. Både Helen och Kurt ska först ha misshandlats och därefter bakbundits i sängen. Helen hade svårt att uppge något närmare beskrivning av gärningspersonerna, men uppgav att de pratade på ett främmande språk med varandra, som inte var engelska, franska, tyska eller finska.

Drygt två månader innan mordet på Hellström visades en film i TV om Kurt Hellström, som allmänt kallades för ”Samlaren”. I filmen framstod Kurt Hellström som väldigt förmögen.

Vid den tekniska undersökningen som utfördes i huset har det säkrats DNA, en oidentifierad manlig DNA-profil, som ännu inte gett någon träff i polisens DNA-register.

Kontakta polisen

Polisen behöver hjälp att lösa det misstänkta mordet av Kurt Hellström. Har du information som du inte tidigare har lämnat till polisen, kontakta polisens Kalla fall-grupp.
E-post: kallafall.stockholm@polisen.se
Telefon: 114 14, be om att få prata med Polisens Kontaktcenter (PKC) om kalla fall i polisregion Stockholm.

Kalla Fall
Polisregion Stockholm